SKÖTSELRÅD

Det är viktigt att du följer nedanstående råd för att din tatuering ska läka så bra som möjligt. Du är själv ansvarig för din läkning men är det något du är osäker på, är det bara att du kontaktar oss.
Följ råden i punkt 1 eller 2

  • Behåll den medicinska plasten i upp till 5 dagar. Tatueringen kommer vätska under platsen, men det är normalt. Det viktiga här är att plasten är tät. Skulle den släppa är det ingen fara. Då tar du bort den och följer punkt 2. Sitter plasten som den ska tar du ta bort den efter 3-5 dagar. Luckra upp kanterna med lite mild tvål och ljummet vatten. Klistret kan sitta kvar några dagar runt tatueringen men det förvinner. Efter 5 dagar kommer tatueringen vara så pass läkt att det räcker att tvätta och smörja in den morgon och kväll. Använd de eftervårdsprodukter som din tatuerare rekommenderar. OBS! Läs alltid innehållsförteckningen på dem om du vet att du har några allergier!
  • Behåll plastfilmen på över natten. Tvätta sedan tatueringen ordentligt med ljummet vatten och mild tvål. Använd de eftervårdsprodukter som din tatuerare rekommenderar. OBS! Läs alltid innehållsförteckningen på dem om du vet att du har några allergier.

Det kommer bildas en sårskorpa eller hinna över tatueringen efter några dagar samt klia. Det är mycket viktigt att man inte kliar eller pillar på tatueringen, utan låter dem lossna av sig själv, annars kan tatueringen tappa färg. Tänk på att din nya tatuering är infektionskänslig.

Tvätta händerna och tatueringen med en mild antiseptisk tvål (Lactacyd alt intimtvål) 2-3 ggr/dag under hela läkningsprocessen. Efter tvätt, låt tatueringen torka ordentligt. Smörj tatueringen med ett mycket tunt lager av Hustle Butter aftercare alt. Shea smör eller kokosfett 1-2 ggr/dag tills den dag då det har bildats en skorpa eller hinna över tatueringen. Därefter kan du börja smörja tatueringen med salva 3-4 ggr/dag efter tvätt tills du är helt läkt och inte har några skorpor eller hinnor kvar på tatueringen.

Hustle Butter aftercare finns hos oss.

//ONEPUNCH TATTOO